16.-17.07.2005 Kalajoki Summer Nats...

 

    

Lämpökäyttö meneillään                                 Kai Selkämaa ja BMW K 1200 S

 

15.07. Perjantai

DB-Team Selkämaa saapui paikalle perjantaina iltamyöhällä, mutta hyvillä mielin. Olihan kone saatu jälleen nippuun ja tuntui myös pelaavan.

 

16.07. Lauantai

Lauantaina ensimmäisessä lajittelulähdössä ajaksi tuli kohtuullinen 8,197s. loppunopeuden ollessa 281 km/h. Kaikki tuntui toimivan ja päätimmekin pitää pyörän täysin ennallaan ja lähteä katsomaan mitä tapahtuu.

 

No, päivän toisessa lähdössä sitten kellotettiinkin pyörän uusi ennätys 8,021s. Seiska lähenee, mutta ei puhjennut vielä.

 

Kolmannessa vedossa kaikki meni jokseenkin penkin alle kun pyörä nousi liian pystyyn ja Kaitsun otettua pyörä alas hiilikuituinen pohjapanssarikin otti hiukan siipeensä.  Nopean tarkastuksen jälkeen saimme onneksi todeta, että isommilta vaurioilta säästyttiin.

 

Sitten päivän neljänteen lähtöön ja jälleen tuli hyvä aika. Ajettuamme neljännellä 8,082s. päätimme säästellä pyörää ja jäädä katselemaan, että meneekö  joku vielä kovempaa. Ollikaisen Juha pääsi parhaallaan aika lähelle, mutta jäi kuitenkin 0,010s. ajan ollessa 8,031s. Näin Juhan pitkään kestänyt valtakausi päättyi lajitteluajossakin, kuten kaikki muistaa viimekauden finaalikisassa voitimme Ollikaisen, mutta silloinkin olimme vasta lajittelun toinen.

 

Kaitsu ajoi myös Street Bike luokkaan todennäköisesti ensimmäisenä BMW-merkkisellä moottoripyörällä. Pyörä oli BMW K 1200 S ja Kaitsun ajamisen mahdollistivat Oy BMW Finland Ab sekä BMW:n tamperelainen jälleenmyyjä R.M.Heino. Lauantain lajittelussa, jossa paremmuus ratkaistaan reaktioaikojen perusteella Kaitsu oli kuudes 0,014s. reaktioillaan. BMW kulki 402 metrin kohdalla 216 km/h ja aika oli 10,6 sekuntia. Siis melkoista kyytiä Bemarille. Lauantaina ajettiin vain kaksi lähtöä, koska vakio kytkintä oli pakko säästellä sunnuntaille.

 

Arvatkaapa mitä toisella puolella lukee -> Selkämaan Osuusmeijeri !

 

17.07. Sunnuntai

Aamun ainoa lajittelu lähtö ei tuonut muutosta Super Pro Street Biken kärkeen, joten saimme kaavioon ykköspaikan ja näin ollen kaavionmukaisen soolon ensimmäiseen pudotuslähtöön. Tästä ei sitten olekaan mitään kerrottavaa vain rullatessamme lähdön läpi.

 

Toisella pudotuskierroksella vastaa tuli Mika Saroma. Tässä lähdössä ei kuitenkaan jäänyt paljon epäselvää sillä Kaitsu ajoi 8,5s. ajan ja Saroman Mika jäi noin sekunnin. Lähdön jälkeen kytkintä tarkistaessamme huomasimme, että olisihan lähdössä voinut käydä toisinkin kytkimen välilevyjen ollen jo siniset ja kierot. Jälkeenpäin videolta katsottuani kyseisen lähdön ja laskeskellessani sekunteja, niin Saroman Mikan lähtöviivalle "hivutus" kesti ällistyttävät 46 sek.

 
Finaalissa vastaan tuli lajittelun kakkonen eli Ollikaisen Juha, Kaitsu otti jälleen mahtavan lähdön, kuten koko viikonlopun oli muutenkin tehnyt (60 jalkaa alle 1,37s.). Kahdella ensimmäisellä vaihteella kuitenkin ilmassa oli hermostuneisuutta pyörän keuliessa aikalailla ja lopussa taas pyörä kampesi erittäin pahasti kohti radan keskialuetta, aika 8,404s. ja voitto kotiin. Ollikainen jäi kympin huonommalle puolelle kärsiessään pito ongelmista. Radoissakin saattoi tietysti olla hieman eroa, mutta pitää muistaa että Selkämaa sai valita radan oltuaan koko viikonlopun nopeampi kuin Ollikainen. Niin ja ei se Kaitsun ratakaan paras mahdollinen ollut.

 

Street Bike luokan kisa ei sitten mennytkään ihan putkeen, määriteltyämme indeksiksi 10,500s. viivalta oli aika kiire tuohon aikaan. Niin ollen Kaitsu ottikin punavalon ensimmäisellä pudotuskierroksella ja kisa oli ohi. Kiitämme kuitenkin kaikkia tämän kokeilun mahdollistaneita.

 

Seuraavaksi ajamme Motoparkissa elokuun puolivälissä ja yritämme uusia tämän kisan tuloksen.

 

DB-Team Selkämaa

Jouni Vesterlund

Media & web relations