Porin testit 20.-21.8.2005

 
    
Läksimme testaamaan kytkintä porin lentokentällä järjestettävään Money Bracket -kilpailuun. Rata oli liimattu ja kumitettu vain 200:metriin saakka ja oli kaiken kaikkiaan hyvä.
 

Käytimme erilailla käsiteltyjä kytkimen välilevyjä ja tarkoitus oli selvittää saadaanko kytkin toimimaan niillä hyvin. 60-jalkaiset olivat 1.35 ja muutenkin pyörä tuntui hyvältä, joten kytkintesti oli onnistunut. Järjestäjät ilmoittivat että jos ajaa alle 8.3s. ajan, saa samantien lähteä kotiin, sillä radalla ei "kuulemma" ole kunnon jarrutus-aluetta.


Viimeisellä testilähdöllä ajoimme 8.303s. ajan, loppunopeudella 266km/h ja taisi siinä samalla tulla uusi rataennätyskin, päätimme lopettaa testaamisen siltä erää, ettei tarvitsisi tulla pois ajetuksi.

 

Rata ja järjestelyt olivat hyvät ja tulemme jatkossakin varmasti käyttämään Poria ainakin testipaikkana. Toivottavasti he liimaavat ja kumittavat radan seuraavalla kerralla 400 metriin asti, silloin siellä voi ajaa oikeasti lujaa. Jarrumatkan kanssa en näkisi mitään ongelmaa, jos vain muistaa ruveta jarruttamaan heti maaliin saavuttuaan, eikä vedättele "fiiliksissä" 500 metriä kaasu pohjassa.
 
Nyt tehdään vielä muutamia muutoksia ennen Alastaroa ja ajetaan siellä ihan oikeasti täysillä, taidetaan pakata ne "fiilaritkin" tallinnurkasta mukaan... kun niistä niin monet puhuvat.
 

DB-Team Selkämaa

Jouni Vesterlund

Media & web relations