03.-04.09.2005 Alastaro, DEFA Finals...

 

    

 

Kausi Päättyi voittoon ja tavoitteemme täyttyivät !

 

Ennen kauden alkua asettamamme tavoitteet olivat vallan hurjia, mutta kahden ensimmäisen kilpailun tekniset murheet romuttivat kuitenkin Suomen Mestaruus haaveet. Uusiksi tavoitteiksi asetettiin alle kahdeksan sekunnin aika sekä yhden kilpailun voittaminen. Voitto otettiinkin jo

heinäkuun puolivälissä ja nyt finaaleissa toinen, jossa ajettiin se alle kahdeksan sekunnin aika:

 

 

03.09.2005 Lauantai

Lauantai valkeni puolipilvisenä sekä varsin sumuisena. Ilmassa oli paljon happea sekä myös sopivasti kosteutta. Ensimmäisessä lajittelu lähdössä rävähtikin heti kunnon aika 7,973 sekuntia loppunopeuden ollessa 290,61 km/h, näin oli kauden tavoitteen saavutettu. Aika jäi muuten vain 0,002 sekuntia Ollikaisen Juhan tekemästä SPSB-ryhmän kauden parhaasta

ajasta.

 

Kilpailu neljään vuoteen kovatasoisin Suomessa käyty kilpailu, koska iloksemme länsinaapurista oli saapunut kaksi todella kovaa kuskia kisaan mukaan. Lauantain päätteeksi saimme todeta aikamme 7,973 sek. olleen lajittelun nopein vaikka muutkin ajoivat todella kovaa. Suomi-Ruotsi maaottelu oli kääntymässä Suomelle lajittelun jälkeen:

 

1. Kai Selkämaa       Suomi          7,973s.

2. Kurt Geschwindt     Ruotsi         8,039s.

3. Juha Ollikainen     Suomi          8,076s.

4. Ronny Nordgren    Ruotsi         8,104s.

 

       

 

04.09.2005 Sunnuntai

Sunnuntaina ei ajettu aivan huippuaikoja kenenkään toimesta, mutta käytiin kyllä kauden paras kilpailu. Kiitos tästä kuuluu myös kovatasoisille Ruotsalaisille. Ensimmäisellä pudotuskierroksella Selkämaa sai vastaansa Mika Saroman, tämä lähtö ei jättänyt jossiteltavaa ja Selkämaa ottikin selkeän voiton ajoin 8,301s. – 8,517s. Ensimmäiseltä kierrokselta siis Selkämaa, Ollikainen sekä ruotsalaiset Nordgren ja Geschwindt. Kaaviosta johtuen epäonneksi seuraavalla kohtaisivat Selkämaa-Ollikainen ja Nordgren-Geschwindt.

 

Toisella pudotuskierroksella Nordgren pesi Geschwindtin ja näin ollen Nordgren finaaliin. Selkämaa-Ollikainen taistelu ratkesi jo pitkälti Selkämaan erittäin hyvään lähtöön ja näin ollen Selkämaa kuittasikin finaali paikan Ollikaisen nenän edestä ajoin 8,436s.-9,118s.

 

Finaalissa vastaan asettui siis Ruotsin Ronny Nordgren joka oli viikonlopun aikana ajanut hurjan loppunopeuden 303,14 km/h. Kuten semifinaaleissakin kisa ratkesi jo lähtöviivalle Selkämaan hyviin reaktioihin. Parilla-kolmella ensimmäisellä vaihteella keulittuaan Selkämaa sai etupyörän alas ja siitä Selkämaa nykäisikin eroa Nordgreniin. Vaikka Nordgren lopussa tulikin jälleen erittäin lujaa takaa, niin matka ei kuitenkaan ruotsalaiselle riittänyt ja Selkämaa otti maaottelu voiton ajoin 8,258s.-8,471s.

 

Voitto näin kovatasoisessa kilpailussa sekä SM-hopea ei ollut huono saavutus ja vielä kun saamme pyörän toimimaan haluamallamme tavalla ensimmäisellä kolmella vaihteella ja loppunopeuden toimimaan samassa lähdössä, niin ensi kaudella mennään kovaa. Lääkkeet tähän ovat jo olemassa, mutta tällä kaudella vain aika loppui kesken.

 

Kausi 2005 on nyt kilpailuiden osalta ohi. Fiilikset ovat kuitenkin korkealla ja työ ensi kautta varten alkaa parin viikon huilin jälkeen.

 

Lopuksi toivotamme onnea kaikille mp-ryhmien Suomen Mestareille:

Street Bike – Marko Saren

Super Gas Bike – Kari Ollilainen

Harley Drags – Ismo Mäenpää

Super Pro Street Bike – Juha Ollikainen

Funny Bike – Asko Määttä (vielä vahvistamatta, mahdollisesti CUP arvo)

 

DB-Team Selkämaa

Jouni Vesterlund

Web & Media realations