20.-21.05.2006 Motopark, Sonax Spring Nats

 

 

DB-Team Selkämaan kausi-2006 avattu.


Kausi avattiin motoparkissa ja vaikka sää teki kovasti tepposia, pääsimme kuitenkin ajamaan järjestäjien peräänantamattomuuden johdosta.
 

Lauantaina ajettiin vain kaksi lajittelulähtöä. Olimme silloin omalla sekuntiluvulla, vaikka parhaaksi ajaksi jäikin vain vaatimaton 8,6s. aika.


Ensimmäinen oli ns. "löysät pois veto" pitkän talven jälkeen,  jolloin tarkkailimme kaikkien muutosten toimivuutta tositilanteessa ja kuskikin karisteli rähmiä silmistään talviunien jälkeen. Tuloksena kuitenkin 8.67s., vaikka kaasu ei ollut auki kokonaan koko matkan aikana.
 

Toiseen lajittelulähtöön ainoastaan huolsimme pyörän, koskematta säätöihin. Nyt kaasu oli 100% auki ja pyörä hyökkäsi viivalta pystyyn, se siitä sitten. Taas 8,6s. aika ja eikun kytkimen säätöjä miettimään.


Sunnuntain ensimmäisessä pudotuslähdössä vastaan tuli Katariina "Cata" Vuorio. En pitänyt reaktioissa mitään kiirettä varoen punavaloa, koska tiesin vastuksen olevan lyötävissä. Kiire meinasi kuitenkin tulla, kun kytkin luisti koko matkan, mutta jatkoon mentiin suhteellisen suvereenisti.

 
Nyt pistettiin mietintämyssy päähän, kun kytkin tuntuu luistavan kokoajan ja päätettiin palata viimekautisiin kytkimen säätöihin ja moottoriöljyyn.
 

Toisessa pudotuslähdössä, löysimme sen vauhdin mihin viimekaudella lopetimme. Ainoana ongelmana oli kiertokangen pettäminen 200 metrin kohdalla. Tuloksena oli kuitenkin viikonlopun paras aika, joka olisi finaaliin päästessämme riittänyt voittoon!

 

Kisamme päättyi siihen, mutta Alastarossa kesäkuun 10. jatkamme siitä mihin nyt jäimme. Emme usko että podemme enää ikinä vastaavanlaisia kiertokanki ongelmia, sillä vahvemmat kanget ovat jo tulossa.
 

 

DB-Team Selkämaa

Jouni Vesterlund & Kai Selkämaa