29.06.-02.07.2006 Alastaro, FHRA Nitro Nationals

Selkämaalle oma ennätys ja voitto.


Alastaron FHRA Nitro Nationals-kilpailussa 29.06.-02.07.2006 toi Kai Selkämaalle oman ennätyksen sekä osakilpailuvoiton.

Lajittelu-ajot alkoivat poikkeuksellisesti jo torstaina Euroopan Mestaruus-kilpailu viikonlopusta johtuen. Kaikki menikin alusta lähtien hyvin ja pyörä toimi lähes moitteetta. Torstaina ja perjantaina lajittelussa päästiin myös ajamaan poikkeuksellisen paljon normaali kisaviikonloppuun verrattuna. Lajittelu ajon jälkeen Kai Selkämaa olikin lajittelun kärjessä ajalla 7.928 sekuntia, perässä seurasivat Kallio, Lehtomäki, Saroma, Ollikainen jne.

Näin ensimmäisellä pudotuskierroksella tulikin vastaan moninkertainen Suomen Mestari Juha Ollikainen. Ollikainen oli vailla mahdollisuuksia Selkämaan ajaessa jälleen alle kahdeksan sekunnin (7.940sek.). Semifinaalissa olisi vastaan tullut Juha Lehtomäki jos hän ei olisi hajottanut pyöränsä tekniikkaa edellisessä lähdössä, näin Selkämaa solo-lähdöllä finaaliin ajaen kuitenkin kohtuullisen ajan 8.191 sekuntia ja yrittäen samalla uutta Suomen ennätystä.

Kaavion toiselta puolelta tiensä finaaliin oli raivannut Mika Saroma, joka matkalla oli voittanut sekä Jere Laaksosen että Cata Vuorion. Finaalissa ei sitten voittajasta ollutkaan epäselvää, jo 20 metrin jälkeen oli täysin selvää kuka vie voiton kisasta. Selkämaa ajoikin finaalissa oman ennätyksensä, joka kirjataan nyt numeroin 7.890 sekuntia, joka on vain 0.049 sekuntia Suomen Ennätyksestä.


15.-16.07.2006 Kalajoki, Rautia Summer Nationals

Kohtalokas nukahdus.


Kalajoella mentiin edellisen kisan käsikirjoitusta seuraten eli Selkämaa ajoi jälleen lajittelun ykköseksi ajaen vain tarvittavat lähdöt pyörää säästellen. Selkämaan lajittelun ykkösaika oli 8.147 sekuntia.

Sunnuntai aloitettiin yhdellä lajittelukierroksella, jonka Selkämaa jätti väliin säästääkseen kalustoa. Ensimmäisellä pudotuskierroksella vastaan tuli hyvää vauhtiin tällä kaudella päässyt Juha Lehtomäki. Lehtomäki otti kohtuullisen startti-reaktion Selkämaan jäädessä haaveilemaan viivalle. Vaikka Selkämaa ajoikin melkein kaksi sekunnin kymmenystä nopeamman ajan niin, reaktiossa hävitty aika kostautui ja Lehtomäki meni jatkoon kahdeksan sekunnin sadasosan turvin. Se siitä ja arvaa harmittiko?

No, ei muuta kuin katse tulevaisuuteen ja Ruotsin Mantorppiin ajamaan kuunvaihteessa Competition Bikeä Wheelbarsien kanssa. Siellä sitten näkee paljonko tämä mopo kulkee kun ei tarvitse varoa keulimista. Mantorpissa vastaan asettuvat matalia kuuden sekunnin aikoja ajavat Top Fuel Biket.

DB-Team Selkämaa
Jouni Vesterlund