12.-13.08.2006 Motopark, Virtasalmi. Kuljetus Pekka Laine Nationals

Hyviä aikoja ja epäonnea.


Motoparkin Kuljetus Pekka Laine Nationals-kilpailu 12.-13.08.2006 oli Kai Selkämaalle jälleen kilpailu, jossa tuloksena oli kovimmat ajat ja lajittelun voitto, mutta tänä kilpailukautena pahimmaksi vastustajaksi on osoittautunut epäonni, mikä tälläkin kerralla nousi ratkaisijan rooliin.

Lajittelu-ajot sujuivat jälleen kerran mallikkaasti, ensimmäisessä lajittelu lähdössä 8.2 sekunnin aika ja paalupaikka. Tämän jälkeen Selkämaa laittoi wheeliebarsit pyörän perään ja ajoi 3 Funny Bike lähtöä ajoin 7.5 sek. ja kaksi kertaa 7.6 sek. Toiseksi viimeisellä lajittelukierroksella paalupaikan kumminkin vei Mikko Rajaniemi, niinpä päivän viimeiselle kierrokselle Selkämaa palautti laitteen SPSB-luokan säätöihin ja pamautti taululle 7.942 sek. ja otti paalupaikan takaisin, ryhmän ainoalla seiskan puolelle menneellä ajalla.

Ensimmäisellä pudotuskierroksella vastaan tuli Sami Kallio Rovaniemeltä. Kallio otti 0.255 sek. reaktiot meidän kärsiessä kytkimen irroitus ongelmista ja reaktio painui 0.427 sekuntiin, normaalin 0.1 sekunnin sijaan. Vaikka ajoimmekin maaliin jälleen alle 8 sekunnin ajalla, niin startissa syntyneestä erosta johtuen Kallio vei voiton ajalla 8.027 sek. joka muuten on Sami Kallion ennätys. Kallio vei myös koko kilpailun voiton. 

Kuva Marko Pikkarainen

Alastaron finaaleissa ajetaan sitten Funny Bikeä, koska Suomen Mestaruus mahdollisuudet ovat menneet ja koitetaan vaan ajaa mahdollisimman kovaa! Kilpailusta tulee ennakkoasetelmien mukaan mielenkiintoinen, koska kilpailuissa ei ole kaluston virittämisen suhteen juurikaan rajoitteita ja jopa nitrolla käyviä moottoripyöriä on tulossa samalle viivalle... 

Alastaron finaalien jälkeen suuntaamme englantiin, Santa Podin finaaleihin ajamaan ja tavoitteenamme on päästä yli kahdestakymmenestä teamista TF-luokassa, itse kilpailuun, johon pääsee vain kahdeksan. Olimmehan Mantorpin kisassakin 4.


DB-Team Selkämaa
Jouni Vesterlund