19.-20.05.2007 SONAX Spring Nat's SM & CUP
Dragrace kau
den avaus

Kai Selkämaa:

 

Uusi kausi oli aluillaan ja kaikki näytti kohtuullisen hyvältä vuodenajan huomioon ottaen. No olihan sitä tietysti pieniä ongelmia, kuten se, että shifteri ei toiminut ollenkaan ja vaihtaminen olikin vähän hitaampaa. Pikku ongelmista huolimatta kilpailussa olisi tällä kertaa ollut otettavissa voitto, koska ei se "paketti" muillakaan vielä ihan kasassa ollut. Viikonloppu alkoikin  mukavasti ja lajittelussa tuli jälleen kerran ykköspaikka.

 

Sunnuntaina pudotusajoihin lähdettiin toiveikkaana kunnes omasta hölmöilyistä johtuen kisa päättyi jo ensimmäiselle kierrokselle. Kuitenkin pyörä tuntuu siltä, että sillä voitaisiin ajaa "joka" kilpailussa voitosta. 

Hannes Pesonen:

1. kisa eikä yhtään testiä takana, kylläpä jännittää lähteä ensimmäiseen vetoon, vaikkakin lisenssi lähtöjä edessä enemmänkin ja "sukkasillaan" pitää päästellä. lisenssi lähtöjä otettaan minimissään 3, tuli otettua yksi punavalo ja lisenssiä tahkottiinkin 5 vetoa. Lisenssilähdön ajalla mukaan kaavioon kilpakumppaneiden suostumuksella, vastassa moninkertainen suomenmestari Juha Ollikainen, joten eipä ollut paljon hävittävää. Viivalta irti aika nihkeästi, kakkosta sisään ja MITÄ naapuri radan Ollikainen jää taakse ei muuta kun kolmosta sisään ja maalia kohti kohti niin homma hoituu, mutta pykälät hylkii ja Juha tulee ja nokkii keltanokan mennen tullen, laulukuoro odottaa. Viikonlopun paras aika tulee kisan jälkeen ajetussa testi lähdössä. 9.005sek/263km/h. -
Hanski -

 

 

Virtasalmen tulokset: http://www.dragrace.fi/results/07051920_sonax.html
 
 

16.-17.06.2007 FHRA KAMASA TOOLS Nat's SM & CUP
Selkämaalle voitto, Pesosella harjoiteltavaa

Kai Selkämaa:

 

Alastaron viikonloppu olikin sitten jo melkein täydellinen, lukuun ottamatta sitä, että viikonlopun parhaan ajan ajoi Sami Kallio Rovaniemeltä. Selkämaa ajoi viikonloppuna pari kertaa alle kahdeksan sekunninkin, mutta 7.890 sekunnin ajalle ei tullut riittävän hyvää back-up aikaa, että se olisi hyväksytty uudeksi Suomen Ennätykseksi, ei sitä tosin saanut Kallion Samikaan kaksi sekunnin sadasosaa paremmalle ajalleen.

 

Koko viikonlopun sekä team että pyörä toimivat mahtavasti ja näin lajittelusta tulikin jälleen ykkös paikka. Kisassakaan Selkämaalle ei pysäyttäjää löytynyt, joten Selkämaa ajoi suvereenisti voittajaksi.

 

Vaikka Alastarolta jäikin hyvä mieli, niin silti kilpailujen välilläkään ei ole jääty tuleen makaamaan, vaan pyörää on kehitetty ja penkissä on käyty ajamassa. Kolmelta ensimmäiseltä vaihteelta pitää saada jatkossa vielä hieman voimaa moottorista pois, että lähtö saadaan vielä tasaisemmaksi ja nopeammaksi. Ajettavuuteen on myös haettu parannuksia. 

 

 
Hannes Pesonen:

Motoparkin jälkeen käyty Porin lentokenttä radalla testaamassa/harjoittelemassa, 8.89/260. Nyt luvassa pitoa ja muutenkin hyvä rata. "Täällä mennään jo lujaa, kaikki heti mulle tänne" asennetta ilmassa. Ensimmäinen lähtö irtoaa viivasta jo ihan mallikkaasti, mutta kakkonen ja kolmonen keulii lähtö pilalla 9,4sek.Taitaa olla vähän liian ahtavat asetukset Pesosella, ahtoja alas. Seuraavat ja loput lähdöt keulitteluksi ja laulukuoroon taas ekalla rundilla. Testilähtö kisan päälle ja pyörä melkein ympäri kate maata hipoen. ei hyvä week end ollenkaan. paras aika 9.2 ja jotain.

 
Käytössä ollut kytkin automatiikka saa unohtua toviksi, on aika nöyrtyä ja asenne on muututtava ennen seuraavaa Alastaron EM viikonloppua, jotta ehjät ja virheettömät suoritukset olisivat mahdollisia. Ennen kaikkea niitä kaivataan. - Hanski -

 

Alastaron tulokset: http://www.dragrace.fi/results/07061617_kamasa.html
 

 

 

Seuraava kilpailu on Alastaron FHRA Nitro Nationals 05.-08.07.2007.
 

 
DB-Team Selkämaa
Jouni Vesterlund